begeleiding
Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of denk je dat het lastig wordt? Op De Goudse Waarden kun je rekenen op een team van specialisten die jou verder kunnen helpen.Â
MENTOR
We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op school. Daarom heeft iedere klas een docent die daar extra goed voor zorgt: je mentor. Je mentor houdt in de gaten wat je nodig hebt, hoe je het op school doet, helpt je kiezen en bespreekt wat er speelt in de klas. Ook is de mentor de contactpersoon voor je ouders.
Je mentor zorgt ervoor dat de stap van de basisschool naar de middelbare wat makkelijker gaat, je krijgt daar speciale lessen voor: mentorlessen. Daar wordt aandacht besteed aan dingen die met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld hoe je een goede planning maakt voor een toets. Ook praat je in de mentorles over de sfeer in de groep. Of over hoe iedereen in de klas met elkaar om gaat. Daar maak je samen afspraken over.
Juniormentoren
Aan elke brugklas zijn juniormentoren gekoppeld. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw , die het leuk vinden om brugklasleerlingen te helpen. Je kunt bij hen terecht met vragen. Dat kan op school, via je schoolmail of via Teams.
Leerlingcoördinator
Voor elk leerjaar is er een leerlingcoördinator. De leerlingcoördinator overlegt regelmatig met de mentoren. Als je speciale of langdurige problemen hebt kan deze begeleider het contact met jou overnemen of je doorverwijzen naar het schoolondersteuningsteam (SOT). De leerlingcoördinator gaat ook in gesprek over zaken als te laat komen of als je uit de les wordt gezet.Â
DECAAN
We leiden je op voor een plek in het vervolgonderwijs én in de maatschappij. En om daar te komen maak je de komende jaren allerlei keuzes die van belang zijn. Vanzelfsprekend spelen zaken als persoonlijkheid, capaciteiten en toekomstplannen hierbij een grote rol. Je hoeft daar niet in je eentje op te letten. Een decaan helpt je met het kiezen van een passend vakkenpakket voor de bovenbouw en het begeleiden van een geschikte keuze voor een vervolgopleiding op het mbo.Â
Extra ondersteuning nodig?
ZORGCOÖRDINATOR
Als er extra zorgondersteuning nodig is, kunnen mentoren en leerlingcoördinatoren de hulp van de zorgcoördinator inroepen. Die zorgcoördinator weet precies wat je nodig hebt omdat hij of zij de school goed kent en de weg weet in extra begeleiding. Samen kijken jullie naar een passende oplossing.
ORTHOPEDAGOOG
De orthopedagoog is een van de specialisten die door de zorgcoördinator ingeschakeld kan worden. Als je bepaalde leer- of gedragsstoornissen vertoont bijvoorbeeld, dan geeft de orthopedagoog ondersteuning aan docenten maar ook aan leerlingen.
Schoolcounselor / Jeugd ondersteuning op school (JOS)
Bij sociaal-emotionele problematiek waarvoor de begeleiding van de mentor niet voldoende is kun je terecht bij een counselor of een JOS medewerker. Zij kunnen jou begeleiden op verschillende gebieden, zoals: faalangst, (digitaal) gepest worden of een dipje. Onze counseling is laagdrempelig, de gesprekken zijn op school met vertrouwde docenten. De zorgcoördinator verwijst je naar hen door.
Trajectbegeleider
HULP NODIG BIJ HET LEREN?
Vind je het lastig om consequent voldoende tijd aan je huiswerk te besteden? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de lesstof van een bepaald vak? Klik op onderstaande button en lees meer over bijlessen in de schoolgids.