Home  >  Lyceum-havo  >  Talent

Talent

 

Natuurlijk krijg je op onze school les in de ‘gewone’ vakken, zoals wiskunde, Frans, muziek, lichamelijke opvoeding en Engels. Maar behalve deze gewone vakken, kies je op onze school ook nog voor een talentklas. Houd je van sporten en bewegen, kies dan voor de Sportklas. Ben je liever bezig met techniek, dan is de Da Vinci-klas echt wat voor jou. Als je geïnteresseerd bent in andere culturen, ga je voor de Wereldklas. En ben je altijd al bezig met muziek, dans en toneel? De Kunst & Cultuurklas wacht op je!

Kies wat je leuk lijkt, waar je goed in bent én beter in wilt worden! Ontwikkel je talent op De Goudse Waarden!

Behalve de talentklassen zijn er op onze school nog veel meer manieren om met je talent aan de slag te gaan. Ben je muzikaal, dan kun je meedoen aan onze muziekavonden. Sport je op hoog niveau, dan kom je in aanmerking voor ons topsportprofiel. Houd je van taal, dan kun je extra diploma’s halen voor Frans, Duits en Engels. Ben je een acteertalent, dan is onze toneelgroep wat voor jou. Win je thuis elke discussie met je ouders, kom bij de debatgroep. Houd je van wiskunde en natuurkunde, doe dan mee aan de Olympiades.

Sta je na de brugklas gemiddeld een acht of hoger? Dan kom je in aanmerking voor de DGW Cum-lauderegeling. Je krijgt dan de mogelijkheid om tijdens een deel van de lessen aan je eigen, persoonlijke programma te werken. Natuurlijk krijg je een persoonlijke begeleider die je helpt bij het opstellen van dit programma.