Hackathon, het vervolg…

26 september j.l. gingen tientallen leerlingen en studenten uit Gouda en omgeving de strijd aan om in een zo kort mogelijke tijd oplossingen te bedenken voor het afvalprobleem. De teams van Het Lyceum waren heel succesvol. Hoe staat het er nu, ruim twee maanden later, voor?

Hackathon, het vervolg – deel I

Het groepje met Annemarie Luijten (H5) en andere studenten (het Matter Matters team) is door Centric uitgenodigd om hun idee (een app om goed gedrag te stimuleren) te presenteren aan het team MVO binnen Centric. Centric wil hier evtentueel de software voor gaan ontwikkelen:

“In ieder geval willen we het Matter Matters team de mogelijkheid geven hun idee te presenteren en bespreken met iemand die bezig is met een project rond afvalinzameling binnen o.a. Centric. Afhankelijk van de interesse is Centric bereid er meerdere personen bij te betrekken, waaronder vanuit MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en Innovatie. Zo zal er mogelijk een demo worden gegeven over hoe innovatieve technologie zoals Augmented Reality en IoT (Internet of Things) ingezet kunnen worden bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken rond o.a. duurzaamheid.”

Wordt vervolgd dus…!

Hackathon, het vervolg – deel II

Het winnende groepje met de volgende leerlingen…
Lotte Schwiebbe, Nathalie Wijnands, Katie Postma, Ruben van Veen en Björn van Hoff
….is op bezoek geweest bij wethouder Hilde Niezen.
Daarbij waren ook aanwezig: Thijs de Neeve (duurzaamheidsplatform Gouda), Hans Rijzenga (gemeente Gouda), Ton van Rossum (organisatie Duurzaamheidsdag Gouda) en Remko Roest van het bedrijf Veezel (https://www.veezel.nl/home)

Het was een goed gesprek dat natuurlijk ging over het winnende idee van onze leerlingen: het recyclen van gemaaid bermgras en het gras als grondstof gebruiken voor een duurzaam papiersoort. Zij kwam o.a. op dit idee omdat ze bij ons in school zagen hoeveel papier er (onnodig) wordt verbruikt en hoe zonde zij dit vinden. Hoe origineel het idee ook was (zij wonnen er de Hackathon mee, kwamen er mee op de radio en mochten het op de Duurzaamheidsdag pitchen in het gebouw van de Rabobank), het idee bleek al eerder bedacht én in werking gezet te zijn. Het bedrijf Veezel uit Alphen aan den Rijn past dit al toe en is in gesprek met de gemeente Alphen aan den Rijn over de mogelijke toepassing door deze gemeente. Wethouder Niezen was erg geïnteresseerden, wellicht krijgt het in Gouda ook een vervolg. De groep leerlingen werden ter plekke door de wethouder ook uitgenodigd voor de zgn. Transitietafel die de gemeente organiseert.

https://www.gouda.nl/Bestuur_en_organisatie/Publicaties_en_besluiten/Nieuwsberichten/Veel_sneller_van_het_aardgas_af

 

Contact

met De Goudse Waarden

Christelijke Scholengemeenschap voor pro | vmbo | mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto

Het Lyceum

mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto
Heemskerkstraat 105
2805 SN Gouda