Ga je mee op reis?

De start van jouw nieuwe avontuur

Bijna is het zover! Je zet de eerste stappen naar de middelbare school. Een bijzonder maar vast ook spannend moment waar je nog vaak aan terug zal denken. Heb je er zin in? Wij wel! We ontvangen je met open armen.

Jouw tijd op de middelbare school is als een reis. Je gaat veel nieuwe dingen ontdekken en je leert nieuwe mensen kennen. Welke richting je ook op zal gaan, welk pakket je ook kiest, je zult de komende jaren groeien. Wij zorgen ervoor dat jij je kunt ontwikkelen tot je beste zelf, dat jij je talenten en je voorkeuren ontdekt en vooral: dat je jezelf kunt zijn.

We heten je van harte welkom bij Het Lyceum! Buckle up en lees mee met wat je kunt verwachten van ons middelbaar onderwijs.

Alle hulp die je nodig hebt

Op Het Lyceum krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of zie je beren op je pad? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Want je bent niet alleen, op Het Lyceum. Bij de start van het jaar word je bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

Ontdek je talent

Op Het Lyceum krijg je alle ruimte om jouw talenten te ontdekken. Waar word je blij van en waar ben je goed in? We weten zeker dat iedereen een talent heeft. Maar wat je ermee doet, bepaal je zelf. Weet je al wel wat jouw talent is? Dan vind je bij ons de tools om dat talent verder te ontwikkelen. Maar als je er nog niet zo zeker van bent, dan zijn we er ook door je alle ruimte te geven die je nodig hebt. Je mag natuurlijk alles proberen, zodat je ook verborgen talenten zichtbaar kunt maken. We bieden ‘excellent onderwijs’ voor de snelle leerlingen. Daar kun je net dat beetje extra laten zien. Geen route is ons te gek als het gaat om het zoeken en vinden van jouw talent!

Wat wij belangrijk vinden op
Het Lyceum

 • start pijl

  Mijzelf ontdekken

  Waar ben je goed in? Wat wil je bereiken? En wat vind je echt belangrijk? Op Het Lyceum helpen we je dit te ontdekken. Je probeert nieuwe dingen, je ontwikkelt nieuwe vaardigheden. En je zult fouten maken. Dat geeft niks. Daar leer je van! We ondersteunen je de hele weg, van de brugklas tot het eindexamen en daarna kun je vol vertrouwen de toekomst in!

  “Op Het Lyceum kan ik echt mezelf zijn, ik voel me er prettig. Daar wordt ook echt op gelet vanuit school. Iedereen krijgt bijvoorbeeld een mentor toegewezen met wie je persoonlijk contact hebt en die in de gaten houdt of het goed met je gaat en of alles lukt met je schoolplanning.”

 • start pijl

  De ander en ik

  Op Het Lyceum ben je niet alleen! Er komen leerlingen op je pad met wie je vriendschappen aangaat en met wie je kunt samenwerken. Maar ook ontdek je dat je elkaar kunt helpen en dat het belangrijk is om aandacht voor elkaar te hebben. Iedereen is anders, dat weet je natuurlijk al lang. In de komende jaren zul je ervaren hoe het is om de ander echt beter te leren kennen!

  “In welke klas of op welk niveau je ook start, iedereen gaat vriendelijk met elkaar om en dat maakt het een leuke en veilige omgeving. Ik voel me echt op mijn plek!”

 • start pijl

  Mijn plek in de samenleving

  Op veel plekken gaat het anders dan bij jou thuis. Dat is niet gek of stom, maar juist heel interessant. Op Het Lyceum krijg je de kans om andere gewoontes en culturen te leren kennen. Daardoor ga je je eigen wereld ook beter begrijpen. Met de vaardigheden die je op Het Lyceum ontwikkelt, kan jij later bijdragen aan een betere wereld.

  “Op Het Lyceum word je je bewust van jezelf en de ander. We hebben bijvoorbeeld de GSA (Gender Sexuality Alliance), dat is een beweging binnen de school die staat voor de acceptatie van alles en iedereen. Je kunt zijn wie je wil zijn.”

 • start pijl

  Werken aan een duurzame aarde

  Wat jij doet, doet ertoe! Hoe ga je om met de aarde? Hoe zorgen we ervoor dat we de wereld gezond en compleet houden? Door bij onszelf te beginnen! Het Lyceum krijgt het meest duurzame schoolgebouw van heel Gouda. Zo sparen we het milieu en werken we aan een schone toekomst voor de generaties na ons. Dat vinden we belangrijk.

  “We praten op school over een groene aarde, over de dingen die je thuis en op school kunt doen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij kunnen het verschil maken, voor onszelf maar ook voor iedereen die hierna nog van de aarde wil genieten.”

ZET VAST IN JE AGENDA!

Meeloopochtenden
Woensdag 2 december 2020 van 09.00 – 11.00 uur.
Woensdag 3 februari 2021 van 09.00 – 11.00 uur: vervalt.
Zodra het weer mogelijk is om jou te ontvangen, sturen we je een mail.

TTO discovery-middag met high tea
Woensdag 9 december 2020 van 14.00-16.00 uur

ONLINE Open huis
Donderdag 21 januari 2021 van 18.30 – 21.00 uur

Persoonlijk ONLINE vragenuurtje van 14.00 – 15.00 uur op donderdag 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari. Per vragen uurtje zijn er 15 plaatsen beschikbaar, zodat we jou alle aandacht kunnen geven en al jouw vragen kunnen beantwoorden.

Klik op onderstaande button om je aan te melden.

Wij zijn klaar voor jouw reis! Jij ook?

Contact

met De Goudse Waarden

Christelijke Scholengemeenschap voor pro | vmbo | mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto

Het Lyceum

mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto
Heemskerkstraat 105
2805 SN Gouda

Tijdelijk adres tijdens de verbouwing:
Groen van Prinsterersingel 44
2805 TE  Gouda