Kleinschalig en persoonlijk

In het gebouw van De Gouwe hebben we een eigen ingang aan de
Nederhorststraat met een eigen plein met een pannakooi en tafeltennistafel.
Rond onze gemeenschappelijke ruimte vind je de lokalen.
Een overzichtelijke plek waar alle leerlingen en docenten elkaar bij naam
kennen. We begeleiden je bij alles wat je moeilijk vindt. Wil je meer uitdaging?
Dan geven we je wat extra’s.

Op de laatste dag verlaat je vol trots de school met een diploma Praktijkonderwijs en veel stage-ervaring, op weg naar een baan!

Jouw ontwikkeling staat centraal

We bereiden je voor op een leven waarin jij zo zelfstandig mogelijk werkt, woont, ontspant en bijdraagt aan de samenleving. Omdat we je kennen, weten we precies wat je kunt en wat bij je past.

Alle leerlingen bieden wij begeleiding op maat. Daarom zijn er op onze school logopedisten, orthopedagogen en maatschappelijk hulpverleners aanwezig. Als het nodig is, hebben we nauwe contact met externe hulpverlening. Zo zorgen wij ervoor dat jij de beste (school-stage)resultaten haalt.

De Goudse Waarden werkt met de BorisLijn

Wat is de BorisLijn?
De BorisLijn helpt jou eerst een stage en later een baan in de buurt te vinden. Bedrijven willen heel graag leerlingen uit het praktijkonderwijs als stagiair en later als werknemer. Bij deze bedrijven kun je vaak veel leren. Je kunt er certificaten halen: een bewijs waarop staat wat je hebt geleerd en wat je kunt. Je kunt tijdens je opleiding steeds meer certificaten halen. Zo kom je steeds een stapje verder.

Wat leer ik dan?
Je leert alles wat je nodig hebt om een goede stage te kunnen lopen. Hoe los ik problemen op? Hoe zorg ik dat ik op tijd op mijn werk kom? Hoe vraag ik om hulp als ik iets niet weet? Samenwerken, hoe doe ik dat? Wat je op school leert over je stage helpt je later om een leuke baan te vinden die bij jou past. Dit zorgt ervoor dat jij over een paar jaar je eigen geld gaat verdienen en goed voor jezelf kunt zorgen.

Ziek | afwezig | beter melden

Als uw kind ziek is, geeft u dit op de eerste verzuimdag vóór 08.30 uur door aan de medewerkers van onze administratie, tel.: (0182) 57 30 00 of digitaal via onderstaande button. Bij de absentiemelding wordt gevraagd naar een e-mail adres. Op dat adres ontvangt u na de melding automatisch een mail met de gegevens van de melding. We willen op deze wijze de absentiemelding eenvoudiger en duurzamer maken.

Let op: als het een stagedag betreft, moet ook het stageadres gebeld worden. Het telefoonnummer van het stagebedrijf staat op het stagecontract.

Wij ontvangen ook graag een melding wanneer uw kind weer beter is. Dit kan op dezelfde wijze. Bij de melding wordt gevraagd naar een e-mail adres. Op dat adres ontvangt u na de melding automatisch een mail met de gegevens van de melding

Contact

met De Goudse Waarden

Christelijke Scholengemeenschap voor pro | vmbo | mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto

Het Praktijkonderwijs

H.J. Nederhorststraat 2
2801 SC Gouda